Столична община прекрати договора на „Витоша експрес", стотици останаха без превоз

Столична община прекрати договора на „Витоша експрес, стотици останаха без превоз

Столична община прекрати договора на „Витоша експрес", стотици останаха без превоз

Стотици хора на пловдивската автогара „Юг” останаха без превоз до София днес, защото автобусите на „Витоша експрес" ООД нямат право да изпълняват маршрута. В бележка, залепена на автогарата, компанията съобщава, че Столичната община (СО) е прекратила договора си с тях, а поради незавършена процедура по Закона за обществените поръчки, нов изпълнител още няма, предаде Дарик.

 Кога ще има от общината още не знаят, а пътниците трябва да се обръщат към „Витоша експрес" ООД за компенсация в случай, че са си купили билети.

Часове наред автобусите на "Витоша експрес" с посока София не идват, или по-точно не тръгват от пловдивската автогара, охранявани от Дирекция "Автомобилна администрация" и жандармерия. Шофьорите са глобени. Според Тихомир Асенов от ръководството на компанията това е било ненужно: "Поне можеше да се изчака още няколко дни, докато се сключи договор с другата копания, която е класирана на първо място по следващата процедура. Явно фирмата, която трябва да спечели, отново не печели и затова е този натиск и се създава това напрежение".

От общината и компанията са единодушни само в едно – договорът е прекратен едностранно от възложителя заради неспазване на клауза, засягаща цената на билета. Но "цената на билета беше такава, каквато е по офертата към договора. Прилагахме допълнителна такса обслужване. Никъде в договора не пише, нито е забранено фирмата да реализира допълнителни приходи под каквато и да е форма", посочи Тихомир Асенов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ