Топъл уикенд, зима от следващата седмица

Топъл уикенд, зима от следващата седмица

Времето да края на месеца ще е доста неустойчиво. През уикенда ни очаква сравнително топло за сезона време, а от сряда следващата седмица – зима.

Много мощен антициклон оказва влияние на времето над Балканите, заради който в петък, събота и неделя в сутрешните часове в Софийското поле и на други места в низините ще бъде облачно и мъгливо. През уикенда в следобедните часове се очаква слънце и повишаващи се дневни температури, като в неделя те може да достигнат над 10 градуса, в Южните райони - до 13 градуса, сочат средносрочните прогнози, представени от Дарик.

От понеделник над страната ще бъде мрачно, облачно, дъждовно, като на места ще има по-сериозни превалявания.

Във вторник срещу сряда от север - северозапад - североизток ще започне да нахлува студен въздух и валежите в Северна България и по високите полета бързо ще преминат в сняг. Там ще бъде типична зима - на Север от Стара Планина първоначално, по високите западни полета, включително София, Североизточна България. Валежите ще бъдат от сняг в сряда и вероятно ще се образува нов снежна покривка.

Температурите в сряда-четвъртък ще са около и малко над 0 градуса, и на юг от Стара планина е възможно да завали сняг. В сряда-четвъртък ще вали главно над южните райони, като в Родопите се очаква да натрупа значителна снежна покривка.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ