Торнадо мина през варненско село, порой наводни Варна

Торнадо мина през варненско село, порой наводни Варна

Торнадо мина през варненско село, порой наводни Варна

Торнадо е преминало около 15:30 часа вчера през варненското село Куманово. Нанесени са щети на няколко къщи, постройки и земеделски земи. Няма пострадали хора. Торнадото се е разразило по същото време, когато Варна беше потопена под вода от поройни дъждове, предаде БНТ.

Стихията е вдигнала покрива на една от къщите в село Куманово, строшила го е на две и го е хвърлила на асфалта пред сградата. И на други къщи са пострадали покривите. Има изкоренени дървета. Жителите на селото разказват как ламарини и керемиди са се въртели във въздуха над домовете им.

"Силно бучене имаше и после изведнъж всичко във въздуха се въртеше. Бягахме към вкъщи да затваряме вратите и прозорците. При нас оранжерията е потрошена", сподели Атанаска Палашева.

12 къщи са пострадали от вихрушката, каза кметът на селото Иван Инджов.

Бедствието е продължило не повече от 15 минути.

20 къщи останаха без покриви в община Аксаково и 8 в Климентово.

По същото над Варна се изля кратък пороен дъжд и превърна улиците в реки. Това предизвика големи задръствания по основните булеварди. В пожарната служба са получени около 40 сигнала за наводнени изби, гаражи и обществени сгради, включително 3 детски градини, трафопост, както и приземния етаж на АГ-болницата във Варна.

На пострадалите от вчерашното бедствие ще бъдат отпуснати еднократни помощи в размер на 325 лева. Само едно семейство е останало без жилище, но няма бедстващи хора, каза областният управител на Варна Стоян Пасев пред Нова тв.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ