Трима осъдени за побоя над руските рокери "Нощни вълци" в Бургас

Трима осъдени за побоя над руските рокери Нощни вълци в Бургас

Трима осъдени за побоя над руските рокери "Нощни вълци" в Бургас

Бургаският районен съд наложи наказания на трима души заради побоя над руските рокери "Нощни вълци" в морския град. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Инцидентът стана на 30 юни, 2016 година. Посещението на рокерите в Бургас бе част от инициативата "Славянски свят 2016". Обиколката на "Нощни вълци" тогава започна от Москва на 23 юни и премина през 12 държави. В Бургас се стигна до сблъсъци, при които бяха използвани електрошокови палки, юмруци и ритници между представители на украинска организация и български войнски съюз.

Съдът постанови 2 години затвор за единият от обвиняемите - Атанас М. Той ще изтърпи и стара присъда от 1 година лишаване от свобода, наложена по друго престъпление, за което е осъден от Районен съд - Поморие.

Неговият съучастник Светлозар М. е с условна 2-годишна присъда за побоя над рокерите. Тя е с изпитателен срок 3 години. На третия участник в инцидента - Стойчо Г. - е наложено условно наказание от 2 години "лишаване от свобода" изтърпяването, на което е отложено с 3 години изпитателен срок.

Присъдата на Районен съд - Бургас, наложена на тримата подсъдими, може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ