От утре се отменя карантината в Банско

От утре се отменя карантината в Банско

От утре се отменя карантината в Банско

От 19.00 ч. утре, 31 март, 14-дневната карантина в Банско ще бъде отменена. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Отменя се и забраната за влизане и излизане от града.

В Банско ще продължат да се прилагат противоепидемичните мерки, които важат за цялата страна.

Зимният ни курорт беше първият, който беше поставен под карантина, а влизането и излизането от него беше блокирано, като се допускаше само снабдяване с хранителни продукти и лекарства. Жителите на Банско останаха по домовете си и можеха да излизат навън, само за да се снабдят само с най-необходимото. Междувременно, беше организирано извозване към летището на чуждестранните туристи, предимно от Великобритания и Израел, откъдето да се приберат в родните си страни.

„След отпадането на карантината, ще трябва съвместно с всички държавни структури и институции да направим всичко възможно, за да излезем от тази криза и по най-бързия начин малките и средни предприятия на територията на града да заработят. Дали ще бъде в нормален ритъм или при малък състав и съответните ограничения, това вече е въпрос на организация“, заяви пред Нова телевизия кметът на Банско Иван Кадев.

В Банско силно се надяват кризата с пандемията и наложилата се карантина да не отнеме славата на курорта сред европейските туристи. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ