Задържаха един от съдружниците на Васил Божков

Задържаха един от съдружниците на Васил Божков

Задържаха един от съдружниците на Васил Божков

Бизнесменът Борис Бекяров, който днес се яви в Специализираната прокуратура, за да му бъде повдигнато обвинение, е задържан, научи "24 часа". Причината - не е отпаднало основанието, че може да се укрие. 

Бекяров е обвинен за участието в престъпната група, ръководена от Васил Божков, който пък от края на януари 2020 г. се намира в Дубай. Той беше обявен за издирване в началото на февруари м.г. Беше задържан в Австрия, където живее, но по-късно е освободен и остана във Виена.
22 месеца по-късно Бекяров вече е у нас и е изразил готовност да съдейства.

След обвинението, че е участник в престъпната група, ръководена от Васил Божков, срещу Борис Бекяров започнаха проверки от НАП и КПКОНПИ. През август тази година Антикорупционната комисия внесе в съда искове за отнемане на имущество за 12 млн. лв. от бизнесмена - пари по банкови сметки, лодка, два недвижими имота и автомобил. 

Заради общия си бизнес с Васил Божков, Борис Бекяров беше включен и в разширения списък “Магнитски” като физическо лице. Както и останалите от списъка, той обжалва решението на Министерския съвет. Делото е висящо във Върховния административен съд, показа проверка на “24 часа”.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ