700 прокурори и следователи на среща в София да обсъдят независимостта си

700 прокурори и следователи на среща в София да обсъдят независимостта си

700 прокурори и следователи на среща в София да обсъдят независимостта си

Прокуратурата прави днес национално съвещание, на което държавните обвинители ще обсъждат независимостта си. 700 прокурори и следователи трябва да се съберат в резиденция Бояна от 11:00 ч.

Това става след декларацията на тяхната колегия във Висшия съдебен съвет. В нея се казва, че върху магистратите има политически натиск и се правят опити за посегателство върху независимостта и доброто им име. Твърди се също, че се нарушават върховенството на закона и принципът за разделение на властите. Покани да присъстват на Националното съвещание са отправени към представители на парламентарно представени политически партии, до президента, министър-председателя, министри, членове на Висшия съдебен съвет, до Инспектората към ВСС, както и до дипломатическите представителства на страните членки на ЕС.  

Час преди началото на срещата в резиденция "Бояна", младежката организация на „Да, България!" - „МлаДа България", организира „Масово посрещане на Иван Гешев" с искане за оставката му. Посрещачите на Гешев поискаха да блокират Околовръстния път минути след 10:00 часа. Колите на пристигащите трябваше да преминават през полицейски кордон. Пред БНТ Христо Иванов обясни, че идеята на днешното “посрещане” е апел към прокурорите да не идват на срещата.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ