Адвокатът, развел Тръмп, ще го брани в разследването на руските връзки

Адвокатът, развел Тръмп, ще го брани в разследването на руските връзки

Адвокатът, развел Тръмп, ще го брани в разследването на руските връзки

Доналд Тръмп е наел адвокат, който ще го защитава при разследването на предполагаемата намеса на Русия в президентските избори в САЩ, съобщават няколко американски медии.

Според Fox Business News и Ей Би Си адвокат на президента ще е Марк Касовиц, известен с твърдия си стил и с готовността си във всеки момент да съди медии.

Министерството на правосъдието назначи специален прокурор по разследването – бившия директор на ФБР Робърт Милър.

Тръмп е поканил нюйоркския адвокат Косовиц, негов стар юрисконсулт в качеството на частен защитник, потвърждава осведомен източник пред Ройтерс.

Касовиц и адвокатската му кантора Kasowitz, Benson, Torres LLP работи с Тръмп от над 10 г. Фирмата е представлявала Тръмп при разводите му, при подписването на сделки, консултирала го е и по време на президентската кампания.

Един от партньорите в кантората, Дейвид Фридмън, бе назначен от Тръмп за посланик на САЩ в Израел.

По-рано Тръмп бе заявил, че смята старши партньора в кантората Доузеф Либърман за основен кандидат за нов директор на ФБР.

Касовиц бранеше Тръмп и през 2016 г., когато бе обвинен в сексуални посегателства, както и по обвинението за измама в университета на магната (делото приключи с извънсъдебно споразумение, по което Тръмп плати 25 млн. долара на студентите, подали иска срещу него).

Косовиц представлява и руската Сбербанк по делото й срещу американската PPF Management LLC, което предстои в САЩ.

За растящите съмнения за руска намеса в негова полза по време на президентските избори Тръмп казва, че това е „най-големия в историята лов на вещици“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ