Арман Бабикян: Няма гаранция, че няма да има нови предсрочни избори

Арман Бабикян: Няма гаранция, че няма да има нови предсрочни избори

Арман Бабикян: Няма гаранция, че няма да има нови предсрочни избори

Няма гаранция, че няма да има нови предсрочни избори. Това заяви пред БНТ Арман Бабикян от „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

По думите му обаче се водят разговори, което показва, че има основа за диалог. „Прави впечатление, че не се говори за имена и кабинет, а за политики и приоритети, като всеки декларира своите“, добави той.

„Между нас и „Има такъв народ“ общото е да сменим модела за управление „Борисов“. Това е отправна точка. Вероятно имаме общо и по отношение на социалните политики. Надявам, че имаме общо и по икономическите политики, като това ще се изясни от предстоящите днес и утре срещи на експертните групи“, коментира Бабикян, като добави, че от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ внимават „пипалата на миналото“ да не стигнат до властови позиции днес, визирайки ДПС и ГЕРБ.

По думите му винаги има опасност от такова завръщане, тъй като олигархията е гъвкава и минава като вода между камъните, защото има огромен финансов ресурс и интереси

„Ще стигнем и до имената, ако има име, което предизвика у нас подозрения, няма да си го спестим само и само, за да бъдем в дружното мнозинство на управляващите. Никой не ни е канил да бъдем в коалиция“, коментира той.

Бабикян заяви, че е важно носителят на персоналната харизма, отговорност и влияние на победилата партия - г-н Слави Трифонов, да даде своите гаранции. „Трябва да чуем него, неговото мнение и дума“, каза той.

Според него президентът Румен Радев търси стабилност, което е правилният ход. „Надявам се да даде достатъчно време да се разберат партиите, не може да сме в перманентен цикъл на избори“, каза още Арман Бабикян.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ