Асен Василев: Няма политически репресии

Асен Василев: Няма политически репресии

Асен Василев: Няма политически репресии

„Репресии няма, има нормални полицейски действия“, обяви по повод ареста на Бойко Борисов и други лица, свързани с ГЕРБ, вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

„Репресия е, когато студентите ги бият зад колоните на Народното събрание. Репресия е, когато оковеш човек и 5 часа го държиш с белезници на площада, за да го гледат всички и да го снимат всички. Снощи имаше ли такива кадри? Нямаше… Защото полицията си върши работата по закон“, каза той.

„Изглежда, че най-накрая се действа по сигнала на г-н Божков и доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция от миналото лято. Агенцията установи, че има нанесена щета по бюджета в размер на 556 млн. лв. заради бездействието на Комисията по хазарта на пряко подчинение на г-н Горанов“, каза Василев.

През юли миналата година бе публикуван доклад на АДФИ, според който Държавната комисия по хазарта ощетила бюджета с 556 872 283 лв. заради занижени такси, събирани от операторите „Ню Геймс“ АД, „Национална лотария“ АД, „Еврофутбол“ ООД и „Евробет“ ООД.

„Законът е спазен. Има наложена 24-часова мярка, тя е наложена по нормалния ред, няма полицейско своеволие при арестите, няма изтекли кадри от пресцентъра на МВР как разни хора се унижават и арестуват“, каза министърът.

Василев отрече с ареста на бившия премиер да се правят опити за прикриване на други теми, които са на дневен ред за страната. В отговор на журналистически въпрос от кулоарите на парламента с предположения, че се измества фокусът от темата за изпращане на оръжия на Украйна той обясни, че във финансовото министерство не е постъпвало искане за това.

„Държавата не може да даде един пирон без подпис на Министерството на финансите“, каза той и уточни, че в ръководеното от него ведомство не е имало искане за изпращане на оръжия „под никаква форма“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ