Атанас Атанасов също подаде оставка като лидер на ДСБ

Атанас Атанасов също подаде оставка като лидер на ДСБ

Атанас Атанасов също подаде оставка като лидер на ДСБ

Атанас Атанасов подава оставка от лидерския пост в партията си „Демократи за силна България“ (ДСБ), часове след като Христо Иванов, с който са съпредседатели на коалицията „Демократична България“, обяви, че ще се оттегли от ръководството на партията „Да, България“.

„Сърдечно благодаря на хората, дали своя глас за „Демократична България“, на кандидатите ни в листите, на доброволците и на всички активисти за всеотдайната и безкористна работа. Въпреки положените усилия резултата ни на тези избори е слаб, за което поемам личната си отговорност“, написа Атанасов в профила си в социалната мрежа Facebook.

Той ще свика Национално събрание за избор на нов председател и национално ръководство на партията. „Заедно с другите лидери на „Демократична България“ сме длъжни и ще защитим интересите на избирателите на обединението, което единствено е способно ефективно да отстоява каузите, които изповядваме. То трябва да бъде запазено и развито“, допълни още досегашният ръководител на ДСБ.

„Демократична България“ претърпя тежко поражение на парламентарния вот вчера – при 93.28% обработени протоколи от ЦИК коалицията печели едва 6.16% от гласовете или приблизително двойно по-малко спрямо изборите от 11 юли, когато имаше 12.64% от вота на избирателите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ