Байдън обвини екипа на Тръмп в блокиране на прехода на властта

Байдън обвини екипа на Тръмп в блокиране на прехода на властта

Байдън обвини екипа на Тръмп в блокиране на прехода на властта

Отиващата си администрация на Доналд Тръмп поставя „пречки“ за плавния преход на властта, особено по въпросите, свързани с отбраната. Това заяви новоизбраният президент Джо Байдън.

„В момента просто не получаваме цялата информация, от която се нуждаем, от отиващата си администрация в ключови области на националната сигурност“, каза Байдън, цитиран от ДПА.

След като Тръмп все пак се съгласи да се даде ход на официалното предаване на властта миналия месец, Байдън похвали усилията на Белия дом преди тонът му да се промени в понеделник.

По думите му неговият екип е „срещнал препятствия от страна на политическото ръководство“. В продължение на седмици след изборите на 3 ноември новият държавен глава не е получавал разузнавателни брифинги, които са важна част от прехода на властта, пише „Би Би Си“.

Тръмп все още отказва да признае поражението си и до момента не се е срещал с наследника на поста си. Остава неясно дали ще го направи и преди встъпването на Байдън в длъжност през втората половина на януари 2021 година.

След изказването на Байдън изпълняващият длъжността секретар по отбраната Кристофър Милър обяви, че властите „са работили с изключителен професионализъм“.

„Министерството на отбраната е провело 164 интервюта с над 400 служители и е предоставило над 5 хил. страници с документи – много повече от първоначално поисканото от преходния екип на Байдън“, заяви той.

Говорител на Пентагона съобщи, че оттам също са „напълно прозрачни“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ