Байдън вече има сайт за „президентски преход“

Байдън вече има сайт за „президентски преход“

Байдън вече има сайт за „президентски преход“

Екипът на Джо Байдън стартира нов уебсайт за „президентски преход“, след като кандидатът за президент на САЩ се доближи до необходимите 270 електорални гласа, които могат да му осигурят победата в оспорваната надпревара.

Засега уеб адресът buildbackbetter.com съдържа само една снимка на Байдън, както и кратък текст на английски, но с опция за превод на испански език. „Кризите, пред които е изправена страната, са тежки – от пандемия до икономическа рецесия, изменение на климата до расова несправедливост – и преходният екип ще продължи да се подготвя с пълна скорост, за да може администрацията Байдън-Харис да работи от ден първи“, пише на страницата.

До момента демократът е спечелил 264 електорални гласа, докато съперникът му Доналд Тръмп има 214. Преброяването на бюлетините продължава в няколко щата, а от щаба на Републиканската партия заведоха дело за спиране на преброяването на гласовете в Мичиган и Пенсилвания. Поискано бе и повторно преброяване в Уисконсин, където победител е Байдън, пише „Ню Йорк Поуст“.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ