Безредици в Атина заради визата на Обама

Безредици в Атина заради визата на Обама

Безредици в Атина заради визата на Обама

Масови безредици са избухнали в центъра на Атина по време на визитата на американския президент Барак Обама, съобщи гръцката телевизия ЕРТ.

По данни на медиите, въпреки забраната на полицията, около 4000 души се включили в шествие от Политехническия университет до американското посолство в Атина.

Участниците, повечето от които анархисти, се опитали да пробият полицейския кордон. Полицията използвала сълзотворен газ срещу тях. Десетки демонстранти атакували с камъни и коктейли „Молотов“.

Има задържани.

Левите протестират срещу визитата на Барак Обама малко преди годишнината от потушаването на студентското въстание през 1973 г. от военната хунта, подкрепяна от Вашингтон, отбелязва Ройтерс.

Обама започна вчера 6-дневна „прощална“ визита в Гърция, Германия и Перу.

Американският президент е обсъдил с премиера Алексис Ципрас проблемите с имигрантите и гръцкия дълг. Той ще държи в Партенона реч за глобализацията.

Освен с канцлерката Ангела Меркел в Германия Обама ще се срещне с още няколко европейски лидери, след които британския премиер Тереза Мей и френския президент Франсоа Оланд.

В Перу президентът на САЩ ще участва в срещата на страните от Азиатско-Тихоокеанското икономическо сътрудничество и ще разтоваря с президента на Китай Си Дзинпин и с австралийския премиер Малкълм Търнбул.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ