Новият шеф на пощите: Дружеството е бутано към фалит

Новият шеф на пощите: Дружеството е бутано към фалит

Новият шеф на пощите: Дружеството е бутано към фалит

Това, което се вижда в последните 10 години изглежда като бутане към към фалит на "Български пощи". Това заяви в ефира на bTV новият изпълнителен директор Богдан Теофанидис. Причината за това според него е, че дружеството разполага с апетитни имоти. 

Като пример той посочи имот в "Пампорово", който е собственост на "Български пощи" и е отдаден под наем. "Леглова база от около 80 човека, заведение на първия етаж. Наемът, който плаща фирмата на държавата през "Български пощи", всъщност се е 2 320 в сезона на месец за цялата сграда", обясни Богдан Теофанидис. 

По думите му, дружеството използва един и същи оценител вече 10 години. 

"Български пощи" трябва да излязат на печалба. Структурата е такава, че те имат изключително голяма клонова база, имат изключително много специалисти", посочи той.

Теофанидис уточни, че всички участници на пазара биха се радвали дружеството "Български пощи" да се върне силно и на куриерския пазар, където всъщност е растежът, където са парите, защото всеки печели от повече конкуренция.

"Заплатите на служителите са изплатени на 70%, което се е наложило поради две причини. Първата е кибератаката, засяга и системите за изчисление на и заплащане на заплати. Втората е защото, когато касовият модул пада, е много трудно за български пощи да имат приходи, така че да се разплаща със служителите", обясни Богдан Теофанидис. Новият директор обаче обеща, че разликата от 30% от заплатите на служителите ще бъде изплатена. 

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ