Борисов: Коалицията вече се е разпаднала

Борисов: Коалицията вече се е разпаднала

Борисов: Коалицията вече се е разпаднала

Коалицията вече се е разпаднала, единствената брънка в нея е корупцията, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Пловдив, където днес посети две от църквите в града за Гергьовден.

Бившият премиер отправи гневни критики към управляващите, парламента, президента и дори по адрес на украинския посланик у нас. "Няма помощ за Украйна, има кризисен ПР за Кирил Петков, щом вкараха в кризисния ПР и украинския посланик, правете сметка.  Уведомил съм за действията му нашите приятели в Украйна. Посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко направи кризисен ПР, за да спаси Кирил Петков. Повече няма да го приема в централата на ГЕРБ", отсече ядосано Борисов.

"Радев доведе и инсталира това правителство, а сегя всячески се пази от Стефан Янев и от другите, защото хората го сочат с пръст, че няма позиция", отбеляза още Борисов и за пореден път заяви, че президентът е направил така, че хората да се мразят. "Миналата година ви казвах - който сее ветрове, жъне бури. Народът се мрази, Радев направи така, че хората да се мразят", каза лидерът на ГЕРБ.

Той осъди и работата на парламента. „Това е парламент, свързан само с постове, пари и власт. Срам за този парламент, хората са в криза, вчера депутатите 6 часа се питаха как да вземат повече пари на данъкоплатците, срамота е това! Срам до там, че вчера Христо Иванов да каже, че те имали само порция дробчета. Не ми се говори на Гергьовден в кулинарно отношение, но ...другите изяли тлъстото, а за него само дробчета останали. Срам!", подчерта Борисов.

По-рано лидерът на ГЕРБ заедно с кмета на Пловдив Здравко Димитров и народни представители от ГЕРБ участваха в литургията в храма "Свети Георги", която бе отслужена от пловдивския митрополит Николай. 

"Молете се за мир! Христос би застанал на страната на Украйна.", каза в словото си митрополит Николай. Той заяви, че моли Бог да пощади децата, майките, старците и всички хора в братоубийствената война, която се води в Украйна. 

Митрополит Николай благодари на Борисов, че не е затворил храмовете по време на пандемията от Ковид-19.

"Бъдете победители и Свети Георги да ни пази, той да е покровител на епархията ни и на Пловдив!", пожела още митрополитът в края на литургията в едноименния храм в града. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ