Борисов: Когато фактите говорят, промяната мълчи

Борисов: Когато фактите говорят, промяната мълчи

Борисов: Когато фактите говорят, промяната мълчи

„Кирил Петков заяви, че цената на природния газ ще бъде по-евтина от тази, която сега купуваме. Само след малко неговият КЕВР, който той подмени политически, излезе със съобщение, че газът поскъпва с 14%. Нека народът да види кой лъже. Когато фактите говорят, промяната мълчи“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в Ловеч, предаде БНТ.

Борисов припомни, че азерският природен газ е потекъл към България по време на неговото управление и подчерта, че в Баку знаят на кого могат да разчитат.

„Те знаят, че лъжат и крадат. Знаят, че трябва да крадат бързо, защото няма за кога“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той отбеляза, че преди дни БЕХ е подписал меморандум за 2 милиарда за изграждане на геотермални централи. Той заяви, че така с по 2 милиарда - първо за батериите, сега за геотермалните се „опуква“ Плана за възстановяване и развитие. Затова няма да има пари за саниране.

„Няма саниране. Кой санирал, санирал. Без ГЕРБ няма саниране. Те в момента дострояват това, което правихме ние. Забравете АМ „Хемус“. Една велоалея не са направили и няма да направят“, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ упрекна управляващите, че в момента се теглят големи заеми.

„Огромни заеми, които вие ще връщате, моите деца и внуци, за по 3 години ги взимат. Следващото правителство, когато дойде, ще трябва от първия ден да им връща борчовете“, каза той.

„Ние стартирахме предишния мандат с 6 милиарда под водата, но ние сме яки и ги оправихме за една година. Ако останат на власт до 2025 г., ще ни оставят 50 милиарда борчове“, предупреди Борисов.

Борисов отново повтори тезата си, че не трябва да има предсрочни избори, „докато последният българин не се разочарова“.

Борисов заяви, че нито един от протестите не е финансиран от ГЕРБ и че правителството ще падне заради недоволството на бизнеса.

„Не сме дали една стотинка! Нито един от протестите не е финансиран от ГЕРБ. Оставете ги, те браншовете ще си ги бият с камъни, защото няма компенсации и при тези високи цени С тези далавери, пази Боже кой ще управлява от септември нататък!“, добави той.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ