Борисов сигурен, че ще събере 120 подписа за нова Конституция

Борисов сигурен, че ще събере 120 подписа за нова Конституция

Ден преди решаващия рунд за съдбата на кабинета "Борисов" 3, премиерът е уверен, че ще успее с плана си за стартиране на промяна на основния закон на държавата.

"Ще съберем 120 депутати, предложението ни беше нужно, за да покажем има ли политическа воля за рестарт.", заяви той във Видин. Борисов днес е на обиколка в района, за да инспектира строителните дейности на пътя Видин- Ботегвград. 

Утре, 2 септември ГЕРБ трябва да внесе нужните 120 депутатски подписа в подкрепа на предложението си за нова Конституция.

"Започват да умуват какъв е бил проектът за нова Конституцията. Какъвто и да е, ВНС може да промени всичко в него – от първата до последната страница. Това беше нужно, за да покажем има ли политическа воля за рестарт. После може да стане това, което каже БСП, ДПС и всички, които са във ВНС. Защо не искат? Защото са лъгали“, коментира Борисов.

Много неща станаха ясни вчера, каза още премиерът по повод решението на ДПС да не даде подкрепа на ГЕРБ. "На всички стана ясно, че приказките за ВНС, нова Конституция са били празни приказки. Всеки знае, че това, което предложихме, е просто чернова. Това е проект, в който всеки ред и абзац може ВНС да промени. Оказа се, че всички са лъгали, че искат промени. Сега искат да има насипен парламент, за да има пак кабинет от типа Орешарски. Това е целта. Много хитър сценарий изиграха. Отидоха, подплашиха Доган и сега направиха какво? Отново БСП, ДПС, Радев и олигархията - заедно. На въпрос дали го притесня, че не го подкрепят, Борисов посочи: "Радва ме, че още една лъжа падна. Стана ясно кои са сценаристите и какъв е сценарият".

Ако не съберем подкрепа, следва работа, отговори кратко той на въпрос какво ще се случи, ако проектът за нова Конституция не мине през парламента.

Сценарият лъсна, а целта е да го няма Борисов, да го няма ГЕРБ, написа по-късно на страницата си във Фейсбук премиерът. "Сценаристите са ясни - БСП, ДПС, Божков, Радев, Христо Иванов и олигарсите. Аз се радвам, че се видя кои партии наистина искат промяна и кои лъжат. Tака че предизборната коалиция „Всички срещу ГЕРБ“ на практика е готова и нейна първа и последна задача ще бъде с всички средства да ме атакуват лично, но и да се руши доверието в институциите и държавността. През 2013 година основният лозунг и цел беше: „Да изчегъртаме ГЕРБ от политическата карта на България“. Същото се вижда и сега.", гласи още постът на Борисов.
Поредните лъжи паднаха - как ДПС подкрепя ГЕРБ и как всички партии искат Велико народно събрание. Ние показахме политическа воля за рестарт. Предложихме проект на нова Конституция и свикването на Велико народно събрание. Този орган може да промени абсолютно всичко в Конституцията и това всички го знаят, но не им е удобно. Защото сценарият им е друг, продължава коментарът на премиера на страницата му в социалната мрежа. Той вижда и заплаха за демократичния процес.
"Каква е алтернативата? Бесилките? Ковчезите? Това ли е алтернативата?Демократичният процес е сериозно застрашен. Всички тези техники от компроматната война отвращават хората и резултатът е негативен за всички. Печалбата, която си мислят, че имат тези, които използват мръсни техники - е илюзорна.", казва Борисов.

 

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ