Борисов сравни управляващите с Хитлер и Сталин, нарече ги брутални и извратени

Борисов сравни управляващите с Хитлер и Сталин, нарече ги брутални и извратени

Борисов сравни управляващите с Хитлер и Сталин, нарече ги брутални и извратени

„Няма човек, който може да каже, че Кирил Петков се справя добре. Нямат една успешна сфера. Има пълен застой в културата, образованието и инфраструктурата”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти на партията във Враца

„Вече съм спокоен. Първо си мислех, че целта съм аз. Вече съм наясно, че целта сте вие - партията. Някои казват, че ГЕРБ е най-голямата опозиционна партия. И сега е най-голямата партия, другите са три партии. ГЕРБ не е най-голямата опозиционна партия. Тя е първата партия в момента”, каза той.

От ГЕРБ също така отново поискаха оставката на правителството.

„Нека да се явят поотделно, за да видим разликата. Защото буквално си преливаха електорат на базата на парите. Първо трябваше на Слави партията да ни побеждава, но не можа - броиха три дни половин процент, за да го изкарат. После смениха машините, направиха измамата, събраха някакви мандати, за да се получи нещо, което да може с другото нищо, защото да ме извиняват една славна партия като БСП, да събере под 10%. Ние сме основни политически опоненти на тази партия, когато стартира ГЕРБ той беше създаден, за да се противопостави на БСП, това беше врагът, опонентът. И какво се случи с нея? Или славната десница. Помните ли времето на СДС, на Иван Костов?“, каза той.

Борисов благодари за подкрепата и призова симпатизантите на партията да се държат заедно.

„И без петел съмва - като си в ареста, по-трудно, но съмва. Вие ги уплашихте, вие показахте, че и без петел, без лидер, капитаните, редовите членове могат да се организират. Това е големият проблем, който видяха те. Те видяха жива, яростна партия на площада пред ареста. И в момента още по-яростна става, защото виждаме как през руски олигарси ще им крадат милиардите“.

Той заяви, че изминалата година нито една система не станала по-добра.

„Токът при ГЕРБ – 80 лв., сега – 680 лв. Нищо не го налага. Газ, бензин нафта…Изкараха децата от ГЕРБ виновни за нафтата и бензина. Сега като минавам – гледам, че цените са си замръзнали. Хлябът, олиото – същото. Били сме виновни за олиото. И това го казват висши държавни служители. И в Белгия, Брюксел и Германия – опашки за олио. Браво бе, младежи. Борете всички и се разраствайте – вървим до Брюксел по тяхната логика”, посочи Бойко Борисов.

„Те не само са елитарни и брутални, а и извратени. И от това най-много ще патим. В човешката истроия точно такива хора - никому неизвестени, без лидерски качества, използвайки конюктура, са способни на всичко. Така е станал Хитлер, така и Сталин. Груба грешка е, че ги подценяват. И сега такива като „Да България“, БСП и ИТН, които потъркват ръце, че след Борисов, ще омачкат и ГЕРБ, правят груба грешка Те ще дойдат и за вас, един по един“, каза Борисов

Според Томислав Дончев настоящото правителство вероятно е най-некомпетентното и безпомощно правителство в историята на България.

„Нашият екип подготви за 4-5 месеца готов План, правителството на промяната за 1 година не може да го подпише и предаде. Преди всичко трябва да си отговорим на едни въпрос – как стигнахме дотук. Този въпрос ми го задават през последните седмици навсякъде. Отговорът не е заровен нито в последните 3 месеца, нито през миналата година. Откакто ние сме се появили като политическа формация объркахме много сметки”, коментира той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ