Борисов свиква извънредно национална конференция на ГЕРБ

Борисов свиква извънредно национална конференция на ГЕРБ

Борисов свиква извънредно национална конференция на ГЕРБ

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов събира на извънредно събрание утре партийния актив от цялата страна. Все още няма официално съобщение от пресцентъра на ГЕРБ, но според появила се в интернет информация, събитието ще е в София Тех Парк. Очаква се да пристигнат между 4000 и 5000 членове на ГЕРБ от цялата страна, според информация от разпространен в интернет документ, от който става ясно, че форматът е национална конференция, на която са поканени представители на партийния актив от всички 265 общини, сред които кметове, депутати, евродепутати, областни координатори и др.

За момента не са поканени медии на мероприятието, а самите членове на партията са получили покана за събитието вчера, твърди в. "24 часа".  Дневният ред все още не е официално обявен, очакванията са основна тема да бъде ситуацията в страната във връзка с протестите.

Конференцията идва на фона на продължаващите протести в София и някои градове на страната с искания за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев, както и на предстоящото учредяване на новата политическа формация на бившия Втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, анонсирано за края на септември. При обявяването на ремонта на кабинета, самият Борисов заяви, че след края на мандата на това правителство ще се оттегли от участието си в държавното управление и ще се концентрира главно върху укрепването на ГЕРБ, тъй като, по думите му "сега я ръфат от всички страни."

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ