Борисов за оценката на Moody's: С какво да угодим на нашата опозиция? Не мога да разбера

Борисов за оценката на Moody's: С какво да угодим на нашата опозиция? Не мога да разбера

Борисов за оценката на Moody's: С какво да угодим на нашата опозиция? Не мога да разбера

"България пак е по-добра. С какво да угодим на нашата опозиция? Не мога да разбера" - така премиерът Борисов коментира с видимо задоволство днешната новина за оценката на международната кредитна агенция Moody's , която повиши дългосрочния кредитен рейтинг на страната. Борисов днес е на една от обичайните си обиколки с джип из страната. Той инспектира ремонта на път в Родопите. Заедно с него бяха  финансовият министър Кирил Ананиев и регионалният зам.-министър Николай Нанков.  При една от спирките по време на инспекцията Борисов четеше на глас резюмето от доклада на кредитната агенция и коментираше изказванията на опозицията и протестиращите

Стабилната перспектива на Moody's разчита, че и следващото правителство ще запази благоразумната фискална политика с балансиран бюджет на държавното управление, написа по-рано в друг коментар в профила си във фейсбук Борисов. "Една от основните причини за повишения рейтинг е напредъкът на България по присъединяването към Еврозоната и успешно проведените реформи. Международните експерти отчитат подобряване на дълговия профил на България, надежден валутен борд и добра бюджетна политика.", отбелязва премиерът.
Премиерът отбелязва, че за последните два месеца това е втората авторитетна международна агенция, която дава позитивна оценка на България. "И то в момент, в който икономиките на всички страни в света страдат заради пандемията. Поредното международно признание за нашата фискална политика ни задължава да довършим работата си докрай и да не допускаме отклоняване от курса", обобщава Борисов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ