БСП няма да подкрепи новите министри

БСП няма да подкрепи новите министри

БСП няма да подкрепи новите предложения за попълване на Министерски съвет, които трябва да наследят постовете на министрите Радев, Нанков и Москов. Това става ясно от разпространена позиция на Левицата.

"Предложените нови министри ще продължат досегашната вредна политика на правителството. Това е отчаян ход, с който управляващите се опитват да си купят време. Дори и да го получат, то ще бъде агония, до следващия конфликт в управляващата коалиция. Това съобщение разпространиха от пресцентъра на БСП.

БСП за България ще гласува против тези кандидатури и остава на позиция за оставка на целия кабинет", се казва в съобщението.

Приемам като оценка за досегашната работа на професионалния екип на министерството номинирането ми за министър, коментира междувременно в Елхово главният секретар на МВР Младен Маринов, който е предложен да оглави вътрешното министерство. Ще продължим в същата посока, със същите приоритети и с по-бързо темпо, допълни той. А неговият предшественик, Валентин Радев пък сподели, че е доволен, че именно Младенов е посочен за негов приемник.

Гласуването на оставките и новите номинации влиза в дневния ред на депутатите този четвъртък.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ