БСП отбелязва 130 години на връх Бузлуджа

БСП отбелязва 130 години на връх Бузлуджа

БСП отбелязва 130 години на връх Бузлуджа

БСП ще отбележи 130-годишнината от началото на организираното социалистическо движение в България. Юбилейната годишнина ще бъде чествана на 31 юли от 10.30 ч. с поднасяне на венци и цветя, и отдаване на почит пред паметниците под връх Бузлуджа - на Хаджи Димитър, на Габровско-севлиевския партизански отряд и на Първооснователите, където традиционно ще бъде връчена наградата за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков – Майстора“, съобщиха от партията.

В същия ден от 13.00 ч. в зала на културен дом "Арсенал" в град Казанлък ще се проведе конференция „130 години БСП – настояще и перспективи пред лявата идея”, организрана от Национален политически институт „Димитър Благоев” към НС на БСП и Фондация „Дума”.

В конференцията ще вземат участие председателят на БСП Корнелия Нинова, народни представители, политолози, социолози, историци, международници, коалиционни партньори на БСП, членове на обединенията на младежите, жените и ветераните в БСП, както и симпатизанти на лявата идея. Модератор на конференцията ще бъде Александър Симов, а за изнасяне на основни доклади са поканени проф. Искра Баева – историк, проф. Димитър Денков – ръководител на Центъра за стратегически, исторически и политологически изследвания към НПИ „Димитър Благоев” и Пламен Владимиров – политолог, член на НС на БСП.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ