БСП предлага мораториум върху срока за плащането на битовите задължения

БСП предлага мораториум върху срока за плащането на битовите задължения

БСП предлага мораториум върху срока за плащането на битовите задължения

БСП внася в парламента законопроект за налагане на мораториум за срока за плащането на битовите задължения, спиране на сроковете по наказателни и административни дела и решения на частните съдебни изпълнители за времето, в което тече извънредното положение в страната. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова призова правителството да намери начин да включи и частните болници в борбата с коронавируса, информира БНР. 

Левицата настоява премиерът да даде информация за размера на фискалния резерв и състоянието на държавния резерв, както и да обясни какви са възможностите за финансиране от европейски фондове. Социалистите ще внесат и законопроект срещу действията на спекулантите и настояват за завишаване на наказанията.

„Готови сме да обсъждаме предложения на други партии, работодателски организации, синдикати, граждански сдружения. На разположение сме за всичко разумно, с което можем да помогнем за овладяване на кризата в първия момент, а след това за преодоляване на последиците от нея“, добави Корнелия Нинова.

Тя свика по-рано днес извънредно заседание на Изпълнителното бюро на БСП заедно с ръководството на парламентарната група на БСП, като в съобщението не бе посочен дневен ред. Възможно е 50-ият конгрес на БСП може да бъде отложен с оглед на ситуацията с коронавируса. 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ