БСП предлага мораториум върху срока за плащането на битовите задължения

БСП предлага мораториум върху срока за плащането на битовите задължения

БСП внася в парламента законопроект за налагане на мораториум за срока за плащането на битовите задължения, спиране на сроковете по наказателни и административни дела и решения на частните съдебни изпълнители за времето, в което тече извънредното положение в страната. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова призова правителството да намери начин да включи и частните болници в борбата с коронавируса, информира БНР. 

Левицата настоява премиерът да даде информация за размера на фискалния резерв и състоянието на държавния резерв, както и да обясни какви са възможностите за финансиране от европейски фондове. Социалистите ще внесат и законопроект срещу действията на спекулантите и настояват за завишаване на наказанията.

„Готови сме да обсъждаме предложения на други партии, работодателски организации, синдикати, граждански сдружения. На разположение сме за всичко разумно, с което можем да помогнем за овладяване на кризата в първия момент, а след това за преодоляване на последиците от нея“, добави Корнелия Нинова.

Тя свика по-рано днес извънредно заседание на Изпълнителното бюро на БСП заедно с ръководството на парламентарната група на БСП, като в съобщението не бе посочен дневен ред. Възможно е 50-ият конгрес на БСП може да бъде отложен с оглед на ситуацията с коронавируса. 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ