БСП с 4 министерства в бъдещия кабинет. Нинова - вицепремиер

БСП с 4 министерства в бъдещия кабинет. Нинова - вицепремиер

БСП с 4 министерства в бъдещия кабинет. Нинова - вицепремиер

Корнелия Нинова ще бъде предложена за вицепремиер и министър на икономиката и индустрията, реши Националния съвет на БСП. 

Единодушно със 138 гласа “за“, нито един “против“ и нито един “въздържал се“ НС на БСП одобри коалиционното споразумение за съставяне на правителство и кандидатите на БСП за вицепремиер и министри. Освен Нинова, в бъдещото правителство от БСП ще предложат за министър на труда и социалната политика Георги Гьоков, Христо Проданов за министър на туризма и Иван Иванов за министър на земеделието. 

Решението на пленума дава зелена светлина за ускоряване на сформирането на коалиционно управление. По-рано днес в кулоарите на парламента Кирил Петков уточни, че се чака решението на ръководния орган на БСП, за да се пристъпи към полагането на подписи под споразумението. 

Междувременно от "Продължаваме промяната" започнаха събиране на подписи за извънредно заседание на парламента в понеделник, на което да се гласува проектокабинетът.

"Живот и здраве новото правителство да бъде гласувано в понеделник – това е нашата амбиция", заяви депутатът от ПП Даниел Лорел, който се очаква да бъде министър на иновациите и растежа. Вече е ясен почти целият състав на бъдещия кабинет, допълни той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ