БСП се регистрира за двата вота, но категорично подкрепя Радев

БСП се регистрира за двата вота, но категорично подкрепя Радев

С 9500 подписа "БСП за България" се регистрира в ЦИК за предстоящите парламентарни и президентски избори на 14 ноември. Коалицията регистрираха лидерът на БСП Корнелия Нинова, както и членове на Изпълнителното бюро на партията и младежи. 

"Ние подкрепяме президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. Включихме се в Инициативния комитет. Участваме с подкрепа на двойката. Искаме да имаме и регистрация. Това не пречи, не е въпросителна, която променя решението", коментира Нинова факта, че коалицията се регистрира и за президентските избори. 

На въпрос дали ще има промени в листите на "БСП за България", тя отговори, че въпросът се обсъжда с областните структури и че в екип ще решат за подреждането на листите и водачите. 

"Тръгваме към тези избори с увереност, но и с чувство за отговорност. Увереност, че промяната ще стане, но и чувство за отговорност, че трябва да дадем стабилност и сигурност на България и народа си в тези тежки времена, които се задават. В последния парламент бяхме фактор на диалогичност, стабилност, спокойствие и сигурност и търсене на решения за националния интерес. Такива ще бъдем и занапред. Готови сме и за промяната, защото пет години я изстрадахме. Пет години последователно водихме битки за промяна на стария модел. Започнахме дори от себе си, вътре в партията, за да покажем, че можем да направим такава и в държавата. Пожелавам на всички участници в тези избори един смислен дебат за интересите на България", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Целта ни е победа - сигурни сме, че в следващия парламент правителство без БСП не може да бъде съставено", добави тя. По думите на Нинова обаче, има и втора цел след това - "да съставим стабилно правителство и редовен кабинет, който да се заеме с проблемите, които ни заливат".

Тя отговори и на въпрос дали очаква новата партия на Кирил Петков и Асен Василев да отнеме гласове от БСП. "За нас най-важно е да обявят програмата си, за да определим своето отношение към тях. Ние бихме искали да видим политики. Ако те съвпадат с нашите, сме отворени за диаолг с нас. Ще разговаряме, ще работим с тях, с другите партии", добави Нинова. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ