От БСП призоваха и частните болници да се включат в борбата с епидемията

От БСП призоваха и частните болници да се включат в борбата с епидемията

БСП ще подкрепят всички мерки, които гарантират ограничаването на разрастването на болест. Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви от парламентарната трибуна.

Тя подчерта, че първото предложение е било за безсрочно извънредно положение, но от БСП са поискали до бъде със срок от един месец - от 13 март до 13 април 2020 г.

„България е изправена пред криза и ситуацията изисква разум, хладнокръвие и отговорност. Най-важно днес е здравето на българските граждани”, каза Нинова.

Тя обясни, че на председателски съвет от БСП са предложили още правомощията, които се гласуват на МС, изрично да бъде записано, че са на основание на чл. 57, ал. 3 от Конституцията, тъй като по този начин ще се гарантира, че няма да има злоупотреби с правомощията.

„Правителството да предприеме мерки, за да се включат и частните болници в справянето с кризата с коронавируса.”, поиска Нинова

Нинова каза , че очаква правителството да внесе актуализация на бюджета и че в създалата се ситуация тази ситуация раздаването на пари на парче чрез постановление на МС и заобикаляне на Народното събрание е абсолютно неприемливо

„Предложихме, заедно със здравния пакет да се мисли и за икономическия и социален такъв, който да омекоти удара. Знаете че сме най-бедната страна в ЕС, не може да си позволим още един социален удар срещу най-бедните.“, коментира Нинова.

„В заключение, ще гласуваме за решението, предложено на МС, но с очакване да се приеме държавнически подход с разумни решения на предизвикателствата, които ни очакват”, добави тя.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ