БСП ипотекира имоти, ще тегли заем за избори

БСП ипотекира имоти, ще тегли заем за избори

БСП ипотекира имоти, ще тегли заем за избори

БСП ще тегли половин милион лева заем, за да може да обезпечи вътрешнопартийния избор на нов лидер, тъй като допреди месец в партийната каса имало по-малко от 100 000 лв. Решението за това е взето на Изпълнителното бюро на столетницата преди седмица, информира DarikNews.

За да обезпечи високия заем, Корнелия Нинова е наредила да се ипотекират имоти на БСП в страната. По първоначална и неофициална информация става въпрос поне за 12 имота, част от които са дарявани на Левицата.

Столетницата има и други кредити. От „Позитано“ 20 все още не са изплатили и около 2,5 млн. лв. на бюджета, дължими със задна дата заради промяната в размера на субсидията на партиите миналата година. В същото време общинските структури не са получавали средства в продължение на половин година. Съмненията са, че парите от членския внос, в това число на депутатите от БСП, са били похарчени без изобщо да стигнат до партийните организации в страната. Изплащат се само осигуровките на апарата там.

Нинова се надявала да възстанови част от сумата в края на април, когато се очаква първият транш от тазгодишната субсидия. Той обаче е в размер на малко над един милион лева и няма да стигне за покриване на всички дългове и разходи на партията. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ