БСП! Внимание високо напрежение!

БСП! Внимание високо напрежение!

БСП! Внимание високо напрежение!

След извънредния пленум в събота БСП е разделена на два лагера. Едните защитават лидера на социалистите Корнелия Нинова, а останалите отправят остри критики срещу нея. Това докара столетницата до една от най-големите вътрешнопартийни кризи от доста време насам.

На моменти партията се управлява авторитарно, има рязко несъобразяване с основите на „Визия за България”. Това заяви в ефира на bTV членът на Националния съвет на партията и ексдепутат Атанас Мерджанов.

Той обяви, че по време на пленума на партията в събота е имало атака срещу стила и начина, по който е била водена предизборна кампания – само с вадене на скандали, без никакви положителни послания.

На въпроса дали вътрешната опозиция бламира лидера Корнелия Нинова социалистът отговори, че е по-важно българските граждани да не бламират БСП.

 „БСП инкасира две национални загуби на парламентарни и европейски избори, като предварително очакванията бяха, че левицата щеше да ги спечели. Очевидно това рязко, категорично разминаване с очакванията на хората не може да не тревожи и не може да не буди редица подозрения, съмнения и критики”, коментира Мерджанов.

Според него последният пленум е бил една стъпка към връщането на БСП отново към демократично и нормално функциониране.

Оставката на Корнелия Нинова е грешка и може да доведе до блокаж в БСП. Това каза в „Тази неделя” Румен Овчаров. Според него истерията в партията след европейските избори е излишна и необоснована от „абсолютно нищо”.

„Аз този филм вече съм го гледал 1996 г., когато една група хора, обладани от желание да свалят лидера на БСП, наистина го свалиха. Т.е. той сам си подаде оставка. И стана така, че самите те после не получиха това, което искат. Оставката на Корнелия е прибързана. Тази ситуация веднага беше използвана от една група хора, които не разсъждават политически – те разсъждават само от гледна точка на това, че са засегнати личните им интереси.

За мен БСП начело с хора като Георги Гергов, Георги Пирински, Димитър Дъбов, Сергей Станишев, Мишо Миков – няма бъдеще. Тези хора са минало за партията. Ако Корнелия направи нещо, то е, че тя промени тази партия, тя я извади от задкулисието на 2013 – 2014 г.”, коментира бившият енергиен министър.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ