Даниела Дариткова наследява Цветанов като председател на ПГ на ГЕРБ

Даниела Дариткова наследява Цветанов като председател на ПГ на ГЕРБ

Даниела Дариткова наследява Цветанов като председател на ПГ на ГЕРБ

Даниела Дариткова ще бъде председател на ПГ на ГЕРБ след оттеглянето на Цветан Цветанов от парламента. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на ранен сутрешен брифинг по повод подписването на коалиционно споразумение със СДС за съвместно яваване на евроизборите. Брифингът беше воден от Цветан Цветанов.

СДС определя Александър Йорданов за своя кандидат на избираемо място в общата листа, съобщи лидерът на СДС Румен Христов.

Дариткова в момента е председател на здравната комисия в парламента. Тя е доктор, депутатите я уважават, има качества и най-важното може да контролира, коментира Борисов избора си. До края на деня ще обявя и кой ще наследи Цецка Цачева като министър на правосъдието, искам преди това да си приключа проверките за този човек да не му излезе после нещо и на него, заяви още премиерът.

ГЕРБ понесе изключително тежък удар  в последната седмица, няма такива тежки санкции в историята, които да са били налагани в друга партия,призна Борисов. Напуснати са важни и ключови постове и с тези оставки мисля, че въпросът е решен и морално, и физически, кооментира той. Цветанов остава на партийните си постове, защото структурите си го искат, обясни той.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ