„Демократична България“ няма да отиде на консултации с БСП за третия мандат

„Демократична България“ няма да отиде на консултации с БСП за третия мандат

„Демократична България“ няма да отиде на консултации с БСП за третия мандат

„Демократична България“ няма да отиде на консултации с БСП за третия мандат. Това заяви председателят на парламентарната група ДБ Христо Иванов пред БНР.

„Тази среща няма предмет. При изначалната яснота, че мандат, даден на БСП, е обречен и при реалността, че мнозинство няма, тази среща се превръща в предизборен пиар за г-жа Нинова.“, коментира той.

По думите му е имало възможност чрез предварителни разговори да се предложи готова формула за управление на президента, преди той да връчи третия мандат, но това не се е случило.

„Президентът даде ясен сигнал при консултациите между първия и втория мандат, че той е готов да чуе такова предложение. По някаква причина г-жа Нинова реши да блокира тази възможност, обяви я за противоконституционна, отказа разговор и всъщност тогава отпадна шансът с третия мандат да се случи нещо. След което той се превърна в, така да се каже, предизборен сценичен реквизит“, каза Христо Иванов.

Той заяви, че забавянето на връщането на третия мандат трябва да даде време на 46-ото Народно събрание да актуализира бюджета.

„Този мандат поне тази работа да свърши – да осигури време. Трябва нещо да свършим. Поне да актуализираме бюджета.“, коментира Иванов

Демокрацията е нестабилна именно за да може политиците да се чувстват несигурни, заяви още лидерът на „Да, България“. По думите му ще трябва да научим наново думите коалиция и компромис.

„В следващия парламент трябва да има правителство, което да свърши работа. Не бих казал на всяка цена. Има разумна цена. Всеки трябва да се откаже от претенцията да се опитва той да е големият.“, каза той.

На въпрос дали се задава нов десен проект на Кирил Петков и Асен Василев, Христо Иванов заяви, че те това, което двамата министри са започнали, генерира доверие и трябва да продължи

„Това, че генерира и атаки, валидира факта, че то трябва да продължи. Естествено е за нас да ги подкрепим в техните намерения, но те казаха, че след като се разпусне парламента, тогава ще анонсират своите решения.“, каза Иванов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ