„Демократична България“ с три условия за подкрепа на бъдещ кабинет

„Демократична България“ с три условия за подкрепа на бъдещ кабинет

„Демократична България“ с три условия за подкрепа на бъдещ кабинет

Три ще бъдат основните управленски приоритети, на които „Демократична България“ ще заложи при преговорите си с останалите политически сили в новия парламент. Това стана ясно от публикация във Facebook на лидера на коалицията Христо Иванов.

На преден план за ДБ са:

1. Провеждане на дълбока съдебна реформа чрез конституционна промяна на Висшия съдебен съвет, както и отстраняване на настоящия му състав, включително и на главния прокурор Иван Гешев;

2. Конструиране на мнозинство и управление, което да държи ДПС трайно извън властта;

3. Провеждане на парламентарни разследвания, свързани с парк „Росенец“, „Лукойл“, ТЕЦ Варна и пристанището към него, Българската банка за развитие и „Булгартабак“ с цел осветяване на механизмите за влияние на ДПС.

„Демократична България“ беше създадена и се яви на последните избори с ангажимента да работи за дълбока промяна. За нас това означава систематична работа срещу модела на корупционно завладяване на държавата“, поясни Иванов.

По думите му този модел е имал своите проявления в кабинетите на Андрей Луканов, Любен Беров, Тройната коалиция, Пламен Орешарски и Бойко Борисов, както и при управлението на НДСВ.

„За нас е важно да отстраним политически Борисов като последно проявление на този модел“, коментира още Иванов и добави, че хубавото в новия парламент е, че изолирането на ДПС е възможно.

„Вярваме в професионалния и добре структуриран политически диалог“, завърши лидерът на ДБ. Партията ще търси онези съмишленици, които са готови да работят по съобщените приоритети и спрямо това ще подкрепя „едно или друго предложение за управление“.

За намеренията си от „Демократична България“ съобщиха часове след края на пресконференция на „Има такъв народ“, в която издигнатият за премиер Николай Василев отрече в проектокабинета на партията на Слави Трифонов да има „нещо друго общо с НДСВ“, освен самия него. Повече по темата четете тук.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ