„Демократична България“ ще подкрепи Андрей Гюров за управител на БНБ

Manager News

Парламентарната група на „Демократична България“ (ДБ) ще подкрепи Андрей Гюров, номиниран от "Продължаваме Промяната" (ПП) за управител на БНБ. Това съобщи пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ДБ Христо Иванов. Той обясни, че решението за подкрепа на номинацията на „Продължаваме Промяната“ е било взето вчера на заседание на парламентарната група на "Демократична България".

Другият номиниран кандидат Любомир Каримански е от квотата на "Има такъв народ" и е председател на Комисията по бюджет и финанси към 47-то Народно събрание. Каримански и Гюров бяха изслушани от ресорната парламентарна комисия. Предстои депутатите в пленарна зала да решат кой от двамата ще е управител на БНБ. Изборът на гуверньор обаче не е включен в програмата за работа на депутатите тази седмица, уточнява БТА. 

Христо Иванов обясни, че и двамата кандидати са се срещали с парламентарната им група. "Ние и с двамата колеги тук в парламента имаме много добро сътрудничество, но смятаме, че трябва да се подкрепи коалицията и това е по-здравият коалиционен подход. Имаме определени притеснения как би минала алтернативната кандидатура и готовността на опозицията да я подкрепи", посочи Христо Иванов във връзка с решението на групата за подкрепа на кандидата на ПП.

Имаме отлични впечатления от личните качества на г-н Гюров, допълни Христо Иванов и подчерта, че от ДБ се отнасят с уважение и към двамата кандидати. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ