Девети британски депутат напусна Лейбъристката партия

Девети британски депутат напусна Лейбъристката партия

Девети британски депутат напусна Лейбъристката партия

Иън Остин днес стана деветият депутат, напуснал тази седмица британската опозиционна Лейбъристка партия, която по думите му е "съсипана" и превзета от "твърдата левица", съобщи Ройтерс.

Остин заяви, че е ужасен от отношението към парламентаристите евреи, изразили позиция срещу антисемитизма и че партията е по-сурова към хората, които са обект на антисемитизъм, отколкото към тези, които проявяват антисемитско отношение, предаде БТА.

"Лейбъристката партия бе моят живот, така че това беше най-трудното решение, което съм вземал. Трябва обаче да бъда честен, а истината е, че вече се срамувам от Лейбъристката партия, ръководена от Джереми Корбин", заяви депутатът пред в. "Експрес" и "Стар". "Никога не бих могъл да поискам от хората да направят Джереми Корбин премиер", добави той.

Корбин обеща да изличи антисемитизма от партията, припомня Ройтерс.

Остин каза, че засега не планира да се присъедини към Групата на независимите, създадена в понеделник от седем бивши негови съпартийци, към които по-късно се присъедини осми, както и трима бивши членове на управляващата Консервативна партия.

Депутат от 2005 г. и бивш министър, Остин подкрепя споразумението за Брекзит на министър-председателката Тереза Мей и не одобрява свикване на втори референдум, което го поставя в конфронтация с Групата на независимите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ