До седмица БСП внася пети вот на недоверие към правителството

До седмица БСП внася пети вот на недоверие към правителството

До седмица БСП внася пети вот на недоверие към правителството

БСП ще внесе следващата седмица вот на недоверие към правителството за корупция. Това заяви соцлидерката Корнелия Нинова в декларация от името на групата. 

Това ще бъде пети вот на недоверие, който инициира Левицата срещу кабинета „Борисов-3” и втори на тема, свързана с корупцията. Предишните опити за сваляне на правителството опозицията мотивира с провали в сферите на опазването на околната среда, здравеопазването и сигурността. Четвъртият опит да бъде съборен кабинетът стана през януари, а при отхвърлянето му по закон трябва да минат шест месеца, за да бъде иницииран нов вот на недоверие. 

"Внасяме другата седмица вот на недоверие за корупция. Оставката и падането на правителството е гаранция за просперитет на България и перспектива пред българския народ. България ще започне да се възстановява и българите да живеят по-добре, когато моделът на олигархично-паралелната държава, олицетворявана от Бойко Борисов, си отиде", каза още тя.

Нинова обяви още, че днес БСП внася предложението за анкетна комисия, която да установи фактите за закупуването на акции в Първа инвестиционна банка на занижени цени.

"До дни внасяме предложението за парламентарна комисия за липсващите 700 млн. лв. от хазната вследствие на лобизъм, задкулисие и скрити договорки", каза още Нинова. 

Според нея, всяването на страх и затягането на мерките за противодействие на коронавирусната инфекция служи за прикриване на скандали и закрепване на управлението.

"Даваме ли си сметка какво се случва в държавата напоследък и с народа ни? Съществуват поне три реалности в момента. Първата е пандемията COVID-19. Блестта ту отшумява, ту се връща и наред със здравните мерки и вместо да ни е урок за спешна реформа в здравния модел, все повече се засилва усещането, че се използва за политически цели", твърди лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Втората реалност е икономическата и социална криза, която идва вследствие на пандемията. С прости очи се вижда, че идва торнадо. Вие, овластените да управлявате, вместо да се втурнете да укрепвате общия ни дом, стоите, гледате и обещавате на българите. След като бурята ви помете, ще ви дадем кредит да възстановите живота си. Третата реалност - най-опасната. Не просто стоите и гледате, а участвате в разрушаването на темелите на дома ни България. Основата е държавността. Нито една институция не работи по правила. Всички институции ДНСК, РИОСВ, Общиски съвет са се съгласили в Алепу да се строи хотел, а не подпорна стена", каза още Нинова. Според нея корупция е заложена и в Закона за хазарта. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ