Доц. Киселова: Не мисля, че Борисов би се съгласил да приеме мандата на петък 13-ти

Доц. Киселова: Не мисля, че Борисов би се съгласил да приеме мандата на петък 13-ти

„Миналата година по това време имаше предложение от тогавашната  за изцяло нова конституция. Днес коментираме как да бъде спазена конституцията. В цялата тази каша ще видите, че се връщаме към нормалността в политиката“. Това заяви пред bTV преподавателят по конституционно право в СУ „Св. Климент Охридски“ доц. Наталия Киселова.

Според нея депутатите са изгубили доверие помежду си и това е причината да искат да има акт на НС, с който процедурата по оттеглянето на кандидата за министър-председател на ИТН да бъде официално приключена.

„Вчера Ива Митева можеше да каже, че е постъпил акт от страна на предложения за министър-председател Пламен Николов и процедурата да бъде затворена от нея, но тъй като си нямат доверие, народните представители решиха да гласуват днес“, коментира доц. Киселова.

Тя обаче изрази съмнение дали изобщо трябва да има дебати, когато един човек се оттегля доброволно.

 „След вчерашния доста горещ дебат не знам дали е необходимо да си казват още тежки думи, защото горят мостове“, каза Киселова

Според нея вероятността ГЕРБ да приеме втория мандат от президента още този петък е малка.

„Познавайки поведението на г-н Борисов, не мисля, че той би се съгласил на петък 13 да приеме мандата. Тъй като преиздентът свиква Консултативен съвет на 16 и макар темите да са други, предполагам, че ще бъде обсъдено и там и едва след това, може би на 17 ще бъде връчен втори мандат“, каза доцентът.

Доц. Киселова коментира и проверката по сигнала за плагиатство срещу вицепремиера в оттегленото правителство на ИТН Петър Илиев.

„Аз не мога да кажа какъв ще бъде изходът от проверката, но мисля, че колегите ще спазят правилата, които са приети от академичния съвет и етичната комисия, която е избрана от ОС на СУ, ще проведе конфиденциално проучване. Предполагам, че в началото на септември ще има резултат“, заяви Киселова.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ