Пожарната и МВР болница на път да излязат от вътрешното министерство

Пожарната и МВР болница на път да излязат от вътрешното министерство

Пожарната и МВР болница на път да излязат от вътрешното министерство

Има предложение Пожарната да излезе от структурата на МВР и да бъде обособена в самостоятелна агенция. Това съобщи пред депутатите от вътрешната комисия в парламента ресорният министър Бойко Рашков. Той уточни, че се обсъжда и идеята МВР болница също да излезе от състава на вътрешното министерство. 

В момента има две мнения по отношение на това, къде е мястото на пожарната. Според едното, службата трябва да остане в МВР, но като изпълнителна агенция. Другото мнение е пожарникарите да се обособят в отделна агенция вън от министерството, обясни Рашков. 

Вътрешният министър Бойко Рашков смята този вариант за правилен: "Тя да стане самостоятелна държавна агенция като се въоръжи със съвременна техника, включително с летателни средства - хеликоптери и за спасяване, и за пожарогасене, каквато практика има в много цивилизовани страни". 

"Има идея МВР-болница да излезе от структурата на МВР и да премине към Министерство на здравеопазването", каза вътрешният министър по повод съдбата на МВР болница. 

Рашков обясни, че в рамките на МВР има и други служби, които нямат полицейски функции и е редно, те да не са в рамките на МВР.

Преди дни синдикатите в министерството изразиха недоволство от факта, че подобни промени се обсъждат на тъмно, без да се иска тяхното мнение. Синдикалната федерация на служителите в МВР иска спешна среща с премиера. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ