Джо Байдън иска подновяване на трансатлантическите отношения

Джо Байдън иска подновяване на трансатлантическите отношения

Джо Байдън иска подновяване на трансатлантическите отношения

Френският президент Еманюел Макрон е изразил готовност да работи съвместно с новоизбрания си американски колега Джо Байдън в разговор с него, съобщиха от Елисейския дворец.

По време на 10-минутен разговор, проведен във вторник следобед, Макрон е отбелязал, че може да си кооперира с Байдън по теми като климата, здравеопазването и борбата с тероризма, предаде „Ройтерс“. Новият държавен глава, от своя страна е изразил желанието си за подновяване на двустранните и трансатлантическите отношения, включително чрез НАТО и ЕС, пише изданието The Hindu.

Вчера и британският премиер Борис Джонсън разговаря с Джо Байдън за възможността заедно да се борят с климатичните промени и възстановяването от кризата, предизвикана от пандемията от COVID-19. С него се свърза и германският канцлер Ангела Меркел, като заедно са се съгласили за значението на трансатлантическото партньорство между държавите.

В събота Макрон поздрави Байдън за успеха на изборите и коментира, че има много предизвикателства, пред които трябва да се изправят.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ