Джо Байдън пристига в централата на НАТО следващата седмица

Джо Байдън пристига в централата на НАТО следващата седмица

Джо Байдън пристига в централата на НАТО следващата седмица

Джо Байдън пристига в Брюксел следващата седмица за първата си визита в Европа от началото на руската инвазия в Украйна. От Белия дом съобщиха, че той ще участва в извънредната лидерска среща на съюзниците от НАТО в централата на организацията на 24 март.

Освен това президентът на САЩ ще участва и в срещата на върха на Европейския съвет, за да се включи в обсъждане на „споделените опасения“ за Украйна.

Според изявление на Алианса по време на срещата ще се говори за ситуацията в Украйна и „силната подкрепа“ за страната, както и укрепването на отбраната на НАТО. „В този критичен момент Северна Америка и Европа трябва да стоят заедно в НАТО“, казва генералният секретар Йенс Столтенберг.

В идните дни се очертава да има почти постоянно присъствие на високопоставени лица от САЩ в Европа, след като вече стана ясно, че в днешния ден военният министър Лойд Остин ще участва лично в среща на НАТО, а след това ще се отправи към Словакия. В последния момент добави и трета спирка в пътуването си – България, заради което пътуването му се удължи с още един ден.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ