Байдън смекчава имиграционните политики на САЩ

Байдън смекчава имиграционните политики на САЩ

Байдън смекчава имиграционните политики на САЩ

Американският президент Джо Байдън ще подпише три изпълнителни заповеди днес, с които да бъдат коригирани твърдите имиграционни политики на предшественика му Доналд Тръмп, включително чрез създаване на работна група, предназначена да обедини семействата, разделени на границата между САЩ и Мексико.

Този ход дава по-ясна картина за имиграционните приоритети на новата администрация, пише CNN.

„Президентът Тръмп бе толкова съсредоточен върху стената, че не направи нищо, за да се справи с основната причина, поради която хората идват на южната ни граница. Това бе ограничена, разточителна и наивна стратегия и не успя“, коментира високопоставен служител в администрацията на Байдън.

По-рано президентът изпрати законопроект за имиграцията до Конгреса, но вече е изправен пред правни пречки в имплементирането на тези политики. Миналата седмица например федерален съдия временно блокира 100-дневната пауза на Байдън, свързана с депортациите в страната.

Една от изпълнителните заповеди се фокусира върху предоставянето на подкрепа за Централна Америка за спирането на потока от мигранти към границата между САЩ и Мексико и ще осигури други пътища за миграция към Щатите.

Според изданието The Hill ще бъде подписана и заповед за прилагане на правилото за публично таксуване, въведено от Тръмп, което ограничава възможността на имигрантите да получат зелени карти, ако се счете, че могат да разчитат на обществени услуги като талони за храна или друг вид социална сигурност.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ