Екипът на Тръмп иска частично преброяване на бюлетини в Уисконсин

Екипът на Тръмп иска частично преброяване на бюлетини в Уисконсин

Екипът на Тръмп иска частично преброяване на бюлетини в Уисконсин

Екипът на Доналд Тръмп иска частично преброяване на гласовете в щата Уисконсин, в който съперникът му Джо Байдън се очаква да спечели с 20 хил. гласа.

Часове преди крайния срок в сряда от кампанията на Тръмп заявиха, че искат бюлетините в окръзите Милуоки и Дейн да бъдат преброени наново, с аргумент за наличие на нередности, предаде „Би Би Си“.

За измама 45-ият държавен глава на САЩ заговори още след края на изборния ден, след като Байдън започна да стопява преднината му. Демократът, от своя страна, твърди, че забавянията в прехода на властта значително ще повлияят на отговора на Америка в борбата с новия коронавирус.

Кампанията на Тръмп заведе множество дела, оспорващи резултатите в ключови щати, въпреки че служители, ангажирани с изборите, отричат да има нередности. Въпреки липсата на доказателства, повече от половината от републиканските избиратели вярват в твърдението на Тръмп, че вотът е фалшифициран, сочи проучване на „Ройтерс“.

Към момента Байдън има 306 електорални гласа в избирателната колегия – значителна преднина пред 232-та, с които разполага Тръмп.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ