Елена Ангелинина и Калин Вельов положиха клетва като депутати

Елена Ангелинина и Калин Вельов положиха клетва като депутати

Елена Ангелинина и Калин Вельов положиха клетва като депутати

Елена Ангелинина от "Воля" и Калин Вельов от ГЕРБ положиха клетва като народни представители. Те са обявени за народни представители с решение на Централната избирателна комисия. Ангелинина заема мястото на Андон Дончев от "Воля" в 3-ти изборен район - Варна, а Калин Вельов това на Джема Грозданова в 24-ти район София.

Това се наложи след като тази седмица Дончев и Грозданова депозираха своите оставки. Като мотив за оттеглянето си Дончев посочи лични причини. По собствено желание си тръгна и Джема Грозданова, която освен депутат от ГЕРБ, беше и председател на парламентарната комисия по външна политика.  

"Комбинацията от възпитание, придобити умения, образование и житейски опит ми дава основание да мисля, че към момента не мога да бъда полезна в сферата на моята дейност. Затова подавам оставка", пише в мотивите за оставката си Грозданова.

Вчера пред БНР Калин Вельов потвърди, че ще заеме мястото на Грозданова в Народното събрание.

"В трудни моменти се доказват хората. Смятам, че правителството трябва да остане до март месец и искам да го подкрепя, да подкрепя ГЕРБ. Фактът, че в такъв момент влизам на тази позиция, означава, че не ме е страх. Аз съм на първо място музикант, сцената е моето поприще. Ще опитам да дам всичко от себе си, за да подобря ситуацията в тази държава", коментира Вельов. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ