ЕНП обяви ГЕРБ за своя надежден партньор в България

ЕНП обяви ГЕРБ за своя надежден партньор в България

ЕНП обяви ГЕРБ за своя надежден партньор в България

Председателят на групата на Европейската народна партия в Европарламента Манфред Вебер заяви публично подкрепа за ГЕРБ и лидера на партията Бойко Борисов. По време на криза, Европа има нужда от стабилност и силно политическо лидерство, което в България се олицетворява от ГЕРБ, заяви той във видеообръщение.

„ГЕРБ показаха, че са единствената отговорна партия, която може да предложи такова лидерство. Правителството на Бойко Борисов успя да запази работещата икономика през първата година на пандемията. За да преодолеем кризата в следващите месеци, е важно да приложим плана за възстановяване и устойчивост и други национални програми. Ние в ЕНП, като най-голямата група в Европейския парламент и най-силното политическо семейство, искаме да имаме надежден партньор, какъвто е партия ГЕРБ, в България“, каза Манфред Вебер на дискусия за последиците от пандемията, организирана от българския евродепутат Ева Майдел. 

Позицията на Вебер идва ден след среща с евродепутатите от групата на ГЕРБ/СДС в Европарламента по повод писмото, което те изпратиха в началото на седмицата до ЕК и ЕП за действията на служебното правителство у нас. В него те заявиха, че се прилагат репресивни методи спрямо политически опоненти, а служебният кабинет действа като предизборен щаб на президента Румен Радев. 

Писмото бе инициирано и подписано от българските евродепутати в групата на ЕНП Андрей Ковачев, Асим Адемов, Андрей Новаков, Александър Йорданов, Ева Майдел и Емил Радев.  Член на групата на ЕНП като български евродепутат е и Радан Кънев.

Евродепутатите от ГЕРБ/СДС изпратиха писмо до ЕК и ЕП за действията на служебното правителство

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ