Никога повече заем от МВФ, зарече се Ердоган

Никога повече заем от МВФ, зарече се Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган публично се зарече, че страната му никога повече няма да поиска кредитиране от Международния валутен фонд (МВФ), предаде ТАСС.

"Турция прекрати отношенията си с МВФ през 2013 г. и никога повече няма да се обърне (към Фонда) за кредити", изтъкна той на заседание на парламентарната група на своята Партия на справедливостта и развитието.

Турският министър на финансите и държавната хазна Берат Албайрак заяви миналата седмица, че Анкара е успяла да преодолее труден период в икономиката, за който са допринесли действията на САЩ, без помощ от страна на МВФ, напомня руската агенция.

След заседание на турския кабинет вчера президентският говорител Ибрахим Калън също отхвърли твърдения за договорености между Анкара и МВФ, отнасящи се до периода след местните избори в Турция на 31 март.

"Това са изцяло операции за създаване на негативни внушения, свързани с турската икономика. Малко или много предполагаме откъде се извършват тези операции и виждаме откъде те идват", каза той.

Ключови думи

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ