Ердоган поканил Борисов на откриването на "Турски поток". И Путин ще е там

Ердоган поканил Борисов на откриването на Турски поток. И Путин ще е там

Тристранна среща между премиера Бойко Борисов, турския президент Реджеп Ердоган и руския държавен глава Владимир Путин ще има на 8 януари в Истанбул, когато предстои официалното откриване на „Турски поток“, съобщи в. „24 часа“.

Според информация на изданието българският министър-председател е поканен на церемонията по откриването от президента Ердоган. Разговорите между тримата държавници в Истанбул се очаква да са с фокус газовите доставки за България през газопровода “Турски поток” и строежа на българското отклонение от него - “Балкански поток”.

Поканата от президента на Турция до Борисов е пристигнала на 29 декември, 2019 г., уточнява в. „24 часа“.

Вестникът съобщава още, че преди срещата си с Путин и Ердоган на 8 януари Борисов ще има специален разговор с помощник държавния секретар на САЩ Дейвид Хейл. Неговият ресор в Държавния департамент са политически въпроси. В София Хейл ще участва в първия стратегически диалог България-САЩ, предвиден в споразумението, подписано през ноември от Бойко Борисов и президента на САЩ Доналд Тръмп. Сред темите ще са и проектите за нови газопроводи и хъба “Балкан”, по информация на дипломатически източници.

Срещата с американския специален пратеник ще е в София рано сутринта на 8 януари, след което се очаква Борисов да излети за Истанбул, където от 14 часа започва церемонията по официалното откриване на “Турски поток”.

Информацията за предстояща визита на Борисов в Турция и тристранна среща с Ердоган и Путин все още не е официално обявена от пресслужбата на Министерски съвет.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ