Ердоган призова нацията да не купува френски стоки

Ердоган призова нацията да не купува френски стоки

Ердоган призова нацията да не купува френски стоки

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова нацията да не купува стоки, произведени във Франция и настоя лидерите на Европейския съюз да спрат „антиислямския“ дневен ред на Еманюел Макрон, предаде „Ройтерс“.

С това решение напрежението между двете държави продължава да се задълбочава, след като в събота Ердоган обясни, че френският му колега има проблем с мюсюлманите и трябва да прегледа психичното си здраве, в резултат на което в неделя френският посланик в Анкара беше оттеглен.

„Точно както те казват: „Не купувайте стоки с турски марки“ във Франция, аз призовавам всички мои граждани тук никога да не помагат на френски марки или да ги купуват“, заяви турският държавен глава.

Франция е десетият по големина вносител в Турция и седмият най-голям пазар за износ от страна на Турция. Френските автомобили са сред най-продаваните стоки в южната ни съседка.

Макрон обеща да се бори с „ислямисткия сепаратизъм“ по-рано този месец, след като страната беше разтърсена от обезглавяването на учител, който показал карикатури на пророка Мохамед от изданието „Шарли Ебдо“ по време на учебен час за свободата на словото.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
Подкаст „Ти водиш“: Свят на ръба, новото активно поколение и промените във формата на лично щастие 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ