Френският министър на екологията подаде оставка, защото се чувства "съвсем сам"

Френският министър на екологията подаде оставка, защото се чувства съвсем сам

Френският министър на екологията подаде оставка, защото се чувства "съвсем сам"

Френският министър на екологичния и солидарен преход Никола Юло, един от най-популярните членове на кабинета, обяви днес, че подава оставка, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Пред радио "Франс ентер" той каза, че е взел това решение, защото усеща, че е "съвсем сам" в работата си по  проблемите с околната среда.

"Ще взема най-трудното решение в живота си, не искам повече да се самозалъгвам, не искам да създавам усещането, че щом съм правителството, значи се справяме с тези проблеми", добави бившият телевизионен водещ, един от хората, спечелен за управлението лично от президента Еманюел Макрон след избирането му на поста през 2017 г.

Никола Юло уточни, че е взел решението си снощи и не е предупредил нито Макрон, нито премиера Едуар Филип. "Зная, че не е съвсем по протокола", призна той и спомена, че се е страхувал двамата да не го "разубедят (. . .) за пореден път" да се оттегли.

По същото време говорителят на правителството Бенжамен Гриво изрази пред Радио Монте-Карло съжаление от напускането на Юло и признателност към него за свършената работа. Но се оплака и от некоректното му поведение към Макрон.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ