Георги Гергов на път да бъде изключен от БСП

Георги Гергов на път да бъде изключен от БСП

Изпълнителното бюро на БСП ще предложи на Националния съвет на партията Георги Гергов да бъде изключен от БСП. Решението е било взето на днешното заседание на Изпълнителното бюро на БСП. Сред мотивите са "грубо нарушаване на уставни норми, касаещи задълженията на партийните членове", съобщиха от пресцентъра на партията.  

Като мотив за изгонването на Гергов се използва докладът на работната група, оглавена от Кристиан Вигенин, създадена по повод противоуставното свикване на заседание на Областния съвет в Пловдив, чийто председател е Гергов. Създадената работна група е провела срещи с Бюрата на общинските и районните партийни организации в Пловдив и областта, на които е било обсъдено състоянието на организациите, тенденциите в състава им, резултатите от проведените в последните години избори. Обсъдени били и взаимодействието на Областния съвет с партийните организации, както и отношението към нередовно проведеното заседание на Областния съвет.

"С поведението си Гергов уронва престижа на партията, не работи за осигуряване на обществена подкрепа на политиката ѝ и за утвърждаване на доброто ѝ име", се посочва в прессъобщението. 

Припомняме, че в края на 2020 година Гергов обяви, че напуска Националния съвет на партията, като посочи за основен мотив отношението на лидерката Корнелия Нинова към президента Румен Радев. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ