ГЕРБ-СДС искат да може да се гласува и с хартиени бюлетини

ГЕРБ-СДС искат да може да се гласува и с хартиени бюлетини

ГЕРБ-СДС иска връщане на хартиените бюлетини и броене на разписките от изборните машини. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след срещата при държавния глава по-рано днес, на която формално беше връчен втория мандат за съставяне на правителство на втората по-големина политическа сила в парламента.

Радев връчи папката с мандата на Даниел Митов, номиниран преди това отново за министър-председател от страна на коалицията в представения проектосъстав на правителство. Както беше заявено предварително от лидера на ГЕРБ, Бойко Борисов, коалицията ще представи проектокабинет "само за сравнение" и ще върне мандата. На срещата по връчването на мандата на "Дондуков"2 бяха председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и Томислав Дончев, който фигурира в алтернативния проектосъстав на кабинет като вицепремиер. Веднага след връчването на папката Митов върна мандата на президента.

"Категорично и на консултациите при президента, и днес той самият потвърди, че все още държи на становището  си, изразено през януари миналата година, при консултациите с парламентарните групи, за това разписките в края на изборния ден да се преброят като гаранция за честен вот. Това е едно от нашите предложения.", заяви Десислава Атанасова пред журналисти на излизане от Президентството.

"Второто ни предложение е по отношение на възможността да се гласува и с хартиени бюлетини, отчитайки, че има голяма вероятност да имаме избори две в едно и ще се провеждат частични местни избори", допълни тя.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ