ГЕРБ ще съди Бойко Рашков

ГЕРБ ще съди Бойко Рашков

ГЕРБ ще съди Бойко Рашков

ГЕРБ ще даде на съд Бойко Рашков след днешното му изявление пред медиите, в което, на излизане от разпита в Софийска градска прокуратура, обяви, че краен получател на 30-40% от парите за Лот 5 на АМ „Хемус“ е партията на Бойко Борисов.

„За пореден път Бойко Рашков лъже и хвърля в общественото пространство обвинения, без да посочи доказателства за тях! Ето защо ГЕРБ ще даде на съд Бойко Рашков. Нека докаже твърденията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си“, съобщиха от формацията в своя позиция.

Оттам посочиха, че вътрешният министър опитва да отклони общественото внимание от проблемите на деня, защото „така му е наредил началникът му Румен Радев“. „Бизнесът фалира, сметките за ток и газ са чудовищни, здравната система е на ръба, доходите на пенсионерите се оказаха по-ниски от обещаните“, посочиха от ГЕРБ.

По-рано днес Рашков се яви на разпит в прокуратурата, след като бе призован като основен свидетел по делото за злоупотреби със средства за изграждането на „Хемус“ в размер на над 50 млн. лева.

„Казах това, което знам – от средствата за строителството на отделни лотове на АМ „Хемус“ не всички пари са отивали за строителство. Отделяли са се 30-40 процента от тях и са се насочвали към една политическа партия. Казах я на прокуратурата – ГЕРБ“, коментира Рашков след разпита и допълни, че не е казал всичко, което знае, защото няма доверие на прокуратурата. „Ако кажа всичко, тази информация ще отиде директно към Борисов, който може да се окаже техен клиент след време“, обясни още вътрешният министър.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ